• ср. юни 19th, 2024

Планът за метрото през „Слатина“ е одобрен, строителството започва през първата половина на 2023 г.

Bychaspic

ное. 4, 2022

В момента се провеждат процедури за избор на строители на 6-километровия участък, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Разширението на метрото през район „Слатина“ вече е защитено с влязло в сила изменение на Общия устройствен план на София, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от пресцентъра на Столична община.

 Трасето започва от Военната академия „Г. С. Раковски“, минава през кв. „Гео Милев“ и „Слатина“, през зала  „Арена София“ (бивша „Арена Армеец“) до бул. „Цариградско шосе“.

Фандъкова благодари на министрите на финансите и регионалното развитие от служебното правителство, които са съдействали за внасянето на Плана за одобрение от Министерски съвет.

В следващия месец ще бъде готов и докладът за подробния план на трасето.

В момента се провеждат процедури за избор на строители на 6-километровия участък. Плановете на общината са строителството му да започне през първата половина на следващата година.

„Проектът ни предвижда изграждане на шест нови метростанции, които ще обслужват 65 хил. пътници дневно и ще намалят с над 9000 т годишно вредните емисии, каза още Фандъкова.

Строителството на участъка трябва да приключи през 2026 г.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *