• сб. апр. 13th, 2024

ПП-ДБ обвини ГЕРБ, че саботира бюджета и ни отдалечава от еврозоната

Bychaspic

апр. 4, 2024
ПП-ДБ обвини ГЕРБ, че саботира бюджета и ни отдалечава от еврозоната

Снимка: архив, БГНЕС

От ПП-ДБ обявиха, че има опити за саботаж на гласувания държавен бюджет, като целта на ГЕРБ е да ни изпратят на безсмислени избори и да ни отдалечат от еврозоната.

Те са готови да съсипят държавата и ще сезираме Конституционния съд, заканиха се от името на коалицията Даниел Лорер, Мартин Димитров и Васил Пандов.

Още по темата

4 апр 2024 12:00

22

4 апр 2024 11:23

106

4 апр 2024 10:15

97

Причината за тези обвинения е приетото след полунощ в парламента решение за предприемане на мерки за гарантиране на финансовата стабилност и фискалната ликвидност на страната, което задължава финансовия министър в оставка Асен Василев незабавно да преустанови разходите по консолидираната фискална програма за пенсии, трудови възнаграждения, неотложни социални плащания и падежни плащания по държавния дълг до назначаване на служебното правителство.

Според Даниел Лорер бюджетът, който веднъж вече е гласуван и приет в рамките на това, което се изисква от нас за еврозоната, е саботиран с очевидно наказателни предизборни антибългарски прийоми.

Мартин Димитров пък изчисли, че през последните седмици ГЕРБ са направили предложения за над 4 млрд. лева, които не са предвидени в бюджета. Според него това е безотговорно поведение.

„Те са готови да съсипят държавата, за да ударят министри, които не харесват“, каза Димитров и добави, че държавата в отлично финансово състояние, но от понеделник отговорността е на ГЕРБ и ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *