• ср. ян. 19th, 2022

Проверяват всеки починал със сертификат къде се е ваксинирал

Bychaspic

ян. 2, 2022
Проверяват всеки починал със сертификат къде се е ваксинирал

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МВР ще проверява всеки починал от COVID-19 със сертификат за ваксинация къде се е имунизирал, заяви пред bTV премиерът Кирил Петков.

Той каза, че е поръчал специално на вътрешния министър Бойко Рашков да проверява всички подобни случаи. „Така се надяваме да хванем тези, които издават фалшиви сертификати по-бързо“, каза Петков.
Относно решението дали ще има нови мерки за ограничаване на заразата с „Омикрон“ варианта, Петков коментира, че засега не са обсъждани.

Първата мярка е добавката от 75 лв. за пенсионерите, надявам се този стимул да накара хората да се ваксинират. Втората мярка е информационната кампания ,която вече започна през декември. Ваксината не е експериментална, няма риск. Всеки има отговорност да направи тази ваксинация, за да не стигаме до локдаун. Третата мярка е информираност на личните лекари относно кои уязвими групи с придружаващи заболявания могат да се ваксинират“, каза още Петков.

По другата водеща тема – повишаването на цените на газа, премиерът коментира, че увеличение с 30% е абсурдно.

„Това беше една неприятна изненада. Имаше по-оптимални начини за управление на този газ. Това да не защитаваш обществения интерес и крайния потребител не е добре свършена работа на КЕВР“, каза Петков.
 

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.