• чт. окт. 28th, 2021

Проф. Анастас Герджиков закова Татяна Дончева в ефир: Тя лъже!

Bychaspic

окт. 2, 2021

Татяна Дончева лъже!

Това обяви ректорът на СУ и кандидат за президент проф. Анастас Герджиков, който се включи директно по телефона в ефира на БНТ, за да опровергае фейкновина, която Татяна Дочева изрече.

Устата юристка, която сътвори куп скандали и интриги в 46-ото Народно събрание, пусна в разговора си с водещия Георги Любенов един фейк, който се разпространява в социалните мрежи, и изчете уж похвално слово от проф. Герджиков  по адрес на бившия премиер Бойко Борисов по време на удостояване с титлата „доктор хонорис кауза“ на СУ.

Така Дончева се опита да обясни защо ГЕРБ са решили да подкрепят ректора на СУ проф. Анастас Герджиков за президент. 

По думите й ГЕРБ са го номинирали, защото това е израз на отношенията между партията и професора, които датират отдавна. ГЕРБ имали заслуги за избора му за ректор на СУ,  а пък той проявявал почит и любов  към Борисов, изтърси Дончева в познатия й стил на интригантство и прочете реч на ректора, произнесена, според нея, по време на удостояването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов със званието „Доктор хонорис кауза” на Алма матер.

Веднага проф. Герджиков поиска включване в ефир и заяви рязко и категорично: Татяна Дончева лъже! Не е вярно, че СУ е присъдил титлата д-р на Бойко Борисов, нито съм го славословил. Очаквам г-жа Дончева веднага да ми се извини“. 

Дончева се оправда, че го е прочела в интернет.

А проф. Герджиков репликира: „Виждам, че надписът на екрана отдолу е: „Кой ще управлява“. Ако г-жа Дончева събира информацията си в интернет, то би било по-добре тя да не управлява“.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.