• пт. мар. 29th, 2024

Проф. Анастас Герджиков: Не съм партиен кандидат. Моята цел да е върна нормалността

Bychaspic

окт. 3, 2021

Приех тази номинация, защото вярвам, че всеки от нас в даден момент трябва да плати цената за това, което е получил от родината, приятелите, сънародниците. Не съм политик и не мисля да говоря като политик.

Предполагам, че няма и да се превърна в това. Аз съм българин като вас, който е готов да помогне за обединението ни – нямам предвид политиците и партиите, а хората и нацията. Моята цел да е върна нормалността в политическите отношения, да помогна за обединението на българите и както казва Конституцията – за единството на нацията.

Това каза проф. Анастас Герджиков по време на представянето на Инициативния комитет, който застава зад кандидатурата му за президент. 

Не съм партиен кандидат, не съм партиен член, няма как да съм привърженик на определена партия, особено ако бъда избран за такъв обединяващ пост. Затова очаквам подкрепата на всички български граждани и да си протегнем ръце, за да се спасим от тази ситуация. Омраза между партиите, три пъти избори, разпокъсан парламент. Трябва да постигнем обединение поне по основните дни. Обединени в парламента не означава всички партии да станат едно. Идеята на партиите е да представляват част от българското общество. Обединението не означава да се съберат добрите и лошите, честните с непочтените, а поне да се разбираме по темите, по което има консенсус в българското общество, а не се стига до политизиране, поради което партиите не могат да се разберат, добави Герджиков.

Той също изказа високото си мнение за полк. Невяна Митева: „Предпочетохме човек, който е активен и има каузи. Ние няма да водим компроматна война. Кампанията ни ще бъде позитивна. Искам да благодаря на всички ме подкрепиха. Тук има толкова хора на изкуството, че се чувствам изумен. Не знам как да ви благодаря! Благодаря на всички!“

Вярвам, че е дошло време за истинско обединение – нека бъдем любящи човеци и всеки да се труди на своята позиция за добруването на България. Това каза издигнатата от Инициативен комитет за вицепрезидент полк. Невяна Митева, по време на представянето на кандидатпрезидентската двойка в зала 6 на НДК, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Гордея се, че съм родена, живея, създала съм семейство и съм отгледала децата си в България. Благодаря на Бог, че се радвам на три прекрасни деца, силен, смел и любящ съпруг. Така се разви животът ми, че още от дете спортът ме научи на ред, дисциплина и себераздаване, с които постигнах резултати и национални рекорди. Повече от 3 десетилетия службата ми в името на Родината на различни длъжности в Българската армия, Министерство на отбраната осмисли живота ми, даде ми чувство на сигурност и най-вече самочувствие“, каза още полк. Митева.

„Взех решение да се включа в изборите за президент и вицепрезидент, защото вярвам, че е дошло време за обедение – истинско и то зависи от всички нас. Не трябва омразата да осакатява живота ни. Не искам да живеем разделени. Можем да вървим само напред заедно. Нека бъдем любящи човеци и всеки един от нас да се труди на своята позиция за добруването на България“, допълни тя.

Кандидатът за вицепрезидент балгодари на всички членове на Инициативния комитет за това, че са застанали с имената, историята, постиженията и достойнството си зад кандидатпрезидентската двойка, от която тя е част.

„Зная колко е ценно доверието и ще дам всичко от себе си, за да го оправдая. Уверявам ви, че добротворчеството ще бъде първостепенна кауза за мен“, подчерта още полк. Митева.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *