• нд. апр. 14th, 2024

Проф.Михаил Неделчев: Не е време за ВНС, конституцията раздели СДС

Bychaspic

апр. 12, 2021

 „Не е уместно в момента да се свиква Велико народно събрание. Това е дълга процедура, при която ще се боксува. Аз съм убеден, че подводни камъни в конституцията има. Един от тях са огромните права, които се дават на главния прокурор. На 12 април произнесох слово. Тази конституция акцентираше прекалено много върху функцията на държавата, а не върху правата на граждани. Когато се взе решение на Кръглата маса, трябваше да преустроим държавата. Поляците дълго време правиха конституция, с която преучредиха страната си“.

Това заяви проф. Михаил Неделчев, който беше част от протестиращите с гладна стачка по време на дебатите за нова конституция.

„Конфликтната ситуация в СДС има логика. Ние се разделихме, защото видяхме, че дълго време не се приемаше конституция. В същото време се приемаха много други закони, с които не бяхме съгласни. Това беше натискът на 39-те. Принудихме останалите в Народното събрание да форсират гласуването, защото имаше опасност това ВНС да се проточи“, каза още проф. Неделчев пред БТВ.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *