• чт. окт. 28th, 2021

Путин: Доларът подкопава позициите си, но използването му в търговията с петрол напълно ни устройва

Bychaspic

окт. 14, 2021

Доларът подкопава позициите си на световна резервна валута. Използването му от Съединените щати като санкционен инструмент е груба грешка.

Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за американския телевизионен канал Си Ен Би Си, цитирано от БНР.

Руският президент напомни, че намалява делът на долара в международната търговия и в глобалните валутни резерви. По думите му това е резултат от превръщането на американската валута в инструмент за санкционен натиск.

В същото време Путин отбеляза, че засега Русия не възнамерява да се отказва изцяло от долара, защото използването му при търговията с петрол напълно я устройва.

Според него е преждевременно да се говори за въвеждането на криптовалутата като разплащателно средство при закупуването на енергийни ресурси.

Руският президент беше категоричен, че създаденият наскоро военен съюз между Съединените щати, Великобритания и Австралия подкопава регионалната стабилност.

Владимир Путин не отговори на въпроса дали планира отново да се кандидатира за президент с аргумента, че подобни разговори дестабилизират ситуацията в страната.

Попитан за условията, при които живее в затвора опозиционерът Алексей Навални, Путин каза, че те са еднакви за всички, включително за осъдените, които се прикриват зад политическа дейност.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.