• ср. апр. 17th, 2024

Първан Симеонов: ГЕРБ не искат избори, а да гледат „сеира“ на другите партии

Bychaspic

апр. 12, 2021

Големите партии се дърпат и не искат мандат, малките пък имат желание да съставят правителство. Какво по-добре, ако си последен в парламента, да направиш правителство. Отговорността за бъдещите кризи ще са за тяхна сметка.

Това заяви пред БНТ политологът доц. Стойчо Стойчев.

ГЕРБ не искат избори, а да гледат „сеира“ на другите партии. ГЕРБ не искат и служебен кабинет, а и какво може да направи той за два месеца – ревизия на предишен кабинет никога не се реализира“, каза още политологът Първан Симеонов.

„Ако Слави не направи кабинет излиза прекалено играч, ако направи пак е играч. „Демократична България“ не държат на нови избори, какво да говорим за „Изправи се! Мутри вън“, защото те може и да слязат под чертата при нов вот. Партиите нямат план“, разкри експертът.

Обществото е разделено на две. А разделението в парламента води до нестабилност. Никой не иска да управлява, може би само партията на Манолова, която няма да има друг шанс“, коментира доц. Стойчев.

„Най-големият губещ от протестите е БСП. Поне 100 000 души БСП-ари, които ги е страх от COVID не излязоха да гласуват. Затова и Слави е втори“, заяви Симеонов и допълни:

„Протестът беше в урните. Не знам доколко българинът иска промяна – ние сме консервативни хора, но не е сигурно колко радикални“.

Слави е свикнал на шоу и кастинги, всичките му хора са минали на такъв. Татуираните хора имат стилно представителство в новия парламент“, пошегува се доц. Стойчо Стойчев.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *