• ср. апр. 17th, 2024

Първан Симеонов: Желанието за промяна все пак надделя

Bychaspic

апр. 15, 2021

С малко, но все пак надделя желанието за промяна на тези избори. Това заяви социологът Първан Симеонов в ефира на Нова телевизия.

По-голямата част от българските граждани сякаш още не могат да определят кой е победител от изборите. Над 40 процента ще ви кажат, че никой не е победител. Когато сравняваме тези, които казват, че ГЕРБ са спечелили срещу тези, които казват, че са спечелили силите срещу ГЕРБ – има превес на тези, които казват, че са спечелили силите срещу ГЕРБ, каза още той.

Изводите са на база на бърз сондаж на „Галъп интерншънъл болкан“ сред 831 души по телефона, проведен между 12 и 14 април със собствено финансиране.

По думите на социолога на тези избори все пак е надделяло желанието на българите за промяна, макар и с малко.

„Най-голямото очакване на българите е да се състави някакво правителство, макар че обществото е по-скоро скептично, че това ще се случи. Иначе, самото то иска правителство – предпочита съставяне на такова, вместо нови избори”, коментира още Симеонов.

„Данните показват, че при един евентуален нов шанс резултатът на Слави Трифонов може би ще порасне, но и от ГЕРБ може би ще се стегнат. Това означава, че перспективата за нови избори може да не даде ново решение и като генерална структура може би пак ще бъдем в патова ситуация”, посочи още той.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *