• пн. окт. 18th, 2021

Ремонтираната отсечката от пътя София – Перник ще бъде пусната до 15 дни

Bychaspic

окт. 1, 2021

Ремонтираното платно между Владая и Драгичево в посока София ще бъде пуснато за движение до 15 октомври. След това предстои да бъде ремонтирано и платното в посока Перник, по което в момента движението се осъществява двупосочно. Едва след това ще бъдат пуснати за движение и двете платна, съобщават от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Средствата за цялостна рехабилитация на платното в посока Перник ще бъдат заложени в бюджета за следващата година. След това ще се търсят варианти за въвеждане на реверсивно движение със светофарни уредби.

Ресорният министър Виолета Комитова обяви преди дни, че средствата за поставяне на еластичните огради ще бъдат осигурени от бюджета на министерството. Те са в размер на 946 хил. лв., а заради липсата им отсечката не можеше да бъде пусната. Финансирането за маркировка ще бъде осигурено от бюджета на АПИ и е в размер на 50 хил. лв.

Припомняме, че движението в участъка между Драгичево и Владая трябваше да бъде пуснато още в края на юли, но заради изразходвания бюджет на АПИ липсваха средства за полагане на маркировка и огради. Така се стигна до километрични опашки, а недоволни граждани протестираха няколко пъти.

При провела се среща между Комитова и кмета на Перник Станислав Владимиров днес е бил поставен въпросът и за пътя Рударци – Кладница, който също е един от натоварените участъци в областта. Очаква се да бъде завършен до 1 декември. За това е поел ангажимент шефът на АПИ инж. Ивайло Денчев.

Източник: https://economic.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.