• сб. апр. 13th, 2024

Родители откриха снимка на детето си във фалшива кампания за набиране на средства

Bychaspic

апр. 10, 2021

Измама с дарителска сметка в социалните мрежи. Половин година след като приключват събирането на средства за лечението на малката Димана, родителите й разбират, че непознат използва нейна снимка в нова кампания в интернет, предаде БНТ.

Посочена е и различна банкова сметка – в Германия. Родителите ще сезират прокуратурата.

Само на няколко месеца Димана е диагностицирана с коварната диагноза Инфантилен фибросарком на меките тъкани на дясната ръчичка. В България лекарите предлагат ампутация.

Родителите й обаче успяват да намерят клиника в Турция, където започват лечение с химиотерапия. То струва скъпо, но парите се събрани миналата година бързо чрез кампании в социалните мрежи. Сега Димана вече е здраво момиченце.

„Вече кампанията е приключила. Пари не събираме. Диманка е здрава, бяхме на първия контролен преглед след приключване на лечението и за наша най-голяма радост всичко е наред с Диманка“, казва майката на момиченцето Силвия Димитрова.

Изненадата на Силвия е огромна, когато научава от близки, че в социалните мрежи отново се разпространява информация за набиране на средства.

„Направо се втрещих като погледнах – това е снимка на Димана, която е правена юни месец 2020 година. Текстът е копиран от страницата на Димана, а сметката, която е посочена, е в Германия. Ние нямаме такава сметка и не познаваме този въпросния човек, който събира средства за Димана“, казва майката на Димана.

Информацията се споделя от три профила със сходни имена и снимки.

„Писах му да изтрие, че това не е вярно, че тази сметка не е на Димана, но той така и не отговаря. В неговата страница има снимки и на други дечица, където сигурно също хората не знаят, че той събира пари за тяхното лечение“, казва Силвия Димитрова.

Родителите на Димана заявиха, че ще внесат жалба в прокуратурата още в понеделник.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *