• вт. юни 25th, 2024

Роман Абрамович разпродава имоти в Лондон

Bychaspic

мар. 2, 2022
Роман Абрамович разпродава имоти в Лондон

Снимка: Bloomberg LP

Роман Абрамович продава имотите си в Лондон, съобщи британският депутат Крис Брайънт, цитиран от Bloomberg.

„Той е ужасен, че ще му бъдат наложени санкции, затова ще продаде дома си утре, както и още един апартамент“, заяви членът на опозиционната Лейбъристка партия в изказване в парламента.

Великобритания наложи санкции на над сто руснаци и дружества в отговор на нашествието в Украйна, но до момента Абрамович не е в списъка. Руският милиардер, който освен недвижими имоти във Великобритания е собственик и на футболния клуб Челси, е подложен на нарастващ натиск от политиците в страната.

В събота Абрамович предостави директен контрол върху клуба на довереници в благотворителната му фондация и има очаквания за възможна продажба. Брайънт заяви, че Абрамович не трябва да остава собственик на английския футболен клуб.

Абрамович, който има нетно състояние от 13,5 млрд. долара според индекса на милиардерите на Bloomberg, е собственик на няколко имота в Лондон. Жилището, за което говори Брайънт, вероятно е петстайно имение в Кенгсингтън палъс гардънс, оценявано на над 150 млн. паунда (200 млн. долара), съобщава вестник Times.

Апартаментът може да е триетажен мезонет в Челси уотърфронт, който той купи през 2018 г. за 22 млн. паунда, допълва изданието.

В понеделник говорител на Абрамович заяви, че той опитва да посредничи за спиране на войната в Украйна.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *