• пт. мар. 29th, 2024

Румен Овчаров: Как проф. Герджиков ще обедини нацията, когато зад гърба му наднича Борисоов?:

Bychaspic

окт. 3, 2021

„Не мисля, че новият проект „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев ще черпят гласове от БСП“.

Това заяви бившият енергиен министър и настоящ член на Националния съвет на БСП Румен Овчаров пред БНТ.

Той ги определи като десни въдици за леви балъци.

Овчаров не знае как ректорът на СУ „Свети Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков ще обедини нацията, когато зад гърба му наднича Бойко Борисов.

Той недоумява още как се твърди, че Румен Радев иска цялата власт в ръцете си, при положение, че една партия – ГЕРБ е държала в ръцете си и трите власт – изпълнителна, законодателна и съдебна власт.

Румен Овчаров не е чул някъде в БСП да има проблеми с номинациите на втория мандат на Румен Радев-Илияна Йотова.

Изключително внимателно трябва да бъде служебното правителство, защото ако неговата задача е да осигури честни избори, е да не пречи за втория мандат на Румен Радев и Илияна Йотова, призова Румен Овчаров.

Според него партиите на промяната вече са статукво. БСП е постоянният фактор в политиката, който преследва определена политика, идеология и реализира определено социални и икономически цели. Той настоя да не се слагат разделителни линии, а по делата им ще ги познаем.

Във връзка с поскъпването на тока и има ли възможни мерки да не се стига до шок, Овчаров призна, че шокът е факт и няма такива мерки, с които да не се стигне до криза. Шокът беше предсказуем, защото в европейски и в световен мащаб се решаваха проблеми с неустойчиви мерки, посочи Овчаров.

Европа не си направи извода от отделните региони в САЩ, каза той и добави, че мерките, които трябва да бъдат взети са краткосрочни и дългосрочни. Действията на правителствата на Бойко Борисов са причините да стигнем дотук, каза още Овчаров.

Според него азиатските пазари са причина за ръста на природния газ и оттам цените на електроенергията. Сферите в енергетиката не се случват от днес за утре.

Въпросът е сериозен, защото нашият договор за доставка с Русия изтича догодина и ако не направим анализ какво искаме – ще се влачим по конюнктурата на спотпазара и да тичаме пред вятъра, предупреди Румен Овчаров.

Трябва, тъй като правителствата действат изключително конюнктурно, президентът да събере един кръг от хора, които съществуват в България как и какво трябва да се направи в българската енергетиката. Нещата ще става все по-зле, ако го караме от днес за утре, каза още Овчаров по темата за енергетиката.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *