• чт. окт. 28th, 2021

Румен Петков: Първите бомби от нелепото поведение на Кирил Петков започват да гърмят

Bychaspic

окт. 13, 2021

Първите бомби от нелепото поведение на Кирил Петков започват да гърмят, коментира пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Като пример той даде ситуацията във ВМЗ-Сопот.

„С ентусиазъм бе обявено, че Петков сменя ръководството на ВМЗ – Сопот и го вади от ДКК. Нещо повече, миналата седмица ръководството на Министерство на икономиката спря процедурата по назначаване на нов борд. Тя е порочно зачената. Чест прави на министъра, че я спря, защото иначе щяха да последват съдебни процедури и нови финансови тежести за ВМЗ. Фактът, че ръководството на Министерство на икономиката отмени процедурата е повече от показателен“.

Петков каза, че подкрепата за военно-промишления комплекс, гарантиране на енергийната сигурност по ключовите теми, за които АБВ ще настоява пред партньорите от коалиция „БСП за България“ при подписване на споразумението между двете страни за предстоящия вот.

Румен Петков заявява още:

„Ще настояваме нашата парламентарна група да заяви много ясно политическа воля за лидираща позиция при формиране на следващото българско правителство, при структурирането на парламентарното мнозинство и отговорност за поемане на управлението в страната. Очакваме до края на седмицата да подпишем политическо споразумение с БСП във формата, в който е регистрирана в ЦИК – „БСП коалиция за България“ и в него имаме същностни приоритети – ефективна политика за гарантиране на енергийната сигурност на страната и изграждане на нови мощности, които да я гарантират в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план. За нас е много важно също държавата в лицето на парламента, правителството и президентството да има много по-ясно и категорично отношение на подкрепа във военно-промишления комплекс. Два пъти служители на ДАНС, на прокуратурата влизаха в държавния търговец „Кинтекс“, от което не последва нищо. Но това постави много въпросителни пред партньорите на „Кинтекс“. Абсурдно е държавата да влезе в предприятие, което тя самата управлява и внася 3-месечни отчети при министъра на икономиката, а след това да няма отговорни. Държавата продължава да демонстрира неспособност да успокои ситуацията и да гарантира развитието във ВМЗ – Сопот“.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.