• ср. май 29th, 2024

Румен Радев: БСП следва да изпълнят мандата в съответствие с Конституцията

Bychaspic

юли 23, 2022
Румен Радев: БСП следва да изпълнят мандата в съответствие с Конституцията

Снимка: БГНЕС

БСП следва да изпълнят мандата в съответствие с Конституцията и с тълкувателното решение на Конституционния съд. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали страната отива към нови избори.

Държавният глава участва във възпоменателна церемония по повод 80 години от разстрела на Никола Вапцаров. „Тук съм, за да отдам почит към великия поет и човека с кауза, почти век по-късно неговите стихове не остаряват, а паметта за него надживяха всички опити на посредствеността да ги очернят“, посочи президентът.  

Още по темата

23 юли 2022 09:50

200

22 юли 2022 22:15

175

22 юли 2022 21:12

252

Възпоменателната церемония по повод 80 години от разстрела на Никола Вапцаров се състоя в София.

Отбелязването на годишнината от гибелта на българския поет се проведе на Мемориала „Гарнизонно стрелбище“. В церемонията участва и президентът Румен Радев, който поднесе цветя на лобното място на поета. В речта си той посочи, че Вапцаров е надживял всички опити на посредствеността да хвърли сянка върху таланта му.

“Никола Вапцаров е най-верният символ на българската трагедия да убиваме таланта”, добави Радев. “Днес, когато демократичните ценности са обект на всекидневни посегателства, е важно да почетем онези, които не пожалиха сили в борбата с фашизма”, отбеляза още държавният глава.

На церемонията присъстваха още заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, председателят на парламентарната група на „БСП за България“, политици, общественици, представители на Съюза на писателите, на българския антифашистки съюз, родственици на Вапцаров и др.

Церемонията приключи с поднасяне на венци и цветя на лобното място на поета. Паметта на Никола Вапцаров бе почетена и с едноминутно мълчание.

Източник: https://dnes.bg

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *