• чт. окт. 28th, 2021

Румен Спецов: НАП не се ползва като бухалка, очакваме 2 млрд. повече приходи

Bychaspic

окт. 1, 2021

Шефът на НАП отхвърли обвиненията, че агенцията се ползва като бухалка. Изпълнителният директор на приходната агенция Румен Спецов говори пред журналисти в Свищов.

Той потвърди, че се очаква приходите в НАП до края на годината да са с над 2 млрд. лева повече, предаде Нова тв.

„Правят се преизчисления във връзка с новите инфлационни процеси, покачване на цени. Планът ще бъде изпълнен, дори преизпълнен”, каза Спецов.

Той заяви, че усилията за събираемост продължават, но отказа да разкрие какви са новите схеми за укриване на данъци, които е разкрил, откакто е начело на НАП.

„Ако ги кажа, ще станат достояние на всички. Предпочитам да останат наша работна тайна”, каза той.

Запитан каква сума е върната обратно в хазната, откакто той оглавява НАП, и какви Спецов отказа да отговори.

По думите му продължават действията по събираемостта на данъчните задължения на големите фирми и по разкриване на схемите за укриване на данъци. Той уточни, че към момента няма да посочи точни проценти и суми от събраните средства, след разкриването на схемите, но подчерта, че се следи всяка една сфера от икономическия бранш безкомпромисно.

Изпълнителният директор на НАП участва в Международна научно-практическа конференция „Дигиталната трансформация в контрола и анализа – рискове и възможности“. Научният форум е организиран от катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност“ при Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ по повод на 30 години от създаването на специалност „Стопански и финансов контрол“ и 85-та годишнина на Свищовското висше училище.

Новите технологии, софтуерните решения са много важни за работата на НАП не само по отношение на разкриването, но и по отношение на обслужването, коментира Спецов.

Източник: https://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.