• ср. апр. 17th, 2024

Румен Христов: Нови избори са лош вариант, надявам се Трифонов да подходи сериозно

Bychaspic

апр. 14, 2021

В коалиция „ГЕРБ – СДС“ има много сериозна експертиза, много сериозен опит. И ГЕРБ, и СДС са управлявали по време на криза. Ако разсъждаваме от гледна точка на интереса на държавата, коалиция около ГЕРБ би била полезна, защото може да се използва тази експертиза.

Това каза в сутрешния блок на БНТ лидерът на СДС Румен Христов.

Макар и с резултат не е какъвто се надявахме да имаме, ние сме първа политическа сила. Биха могли да се водят преговори за участие в управлението, но това в голяма степен е ангажимент на по-голямата политическа сила в коалицията, заяви той.

Практиката е първата политическа сила да събира до себе си подобни на нея формации. Сега явно има протестен вот и няма нищо лошо втората политическа сила да понесе своята отговорност. Лошият вариант би било да се отиде на нови избори. Това не е практика в България. Влизането в парламента е сериозна работа – не можеш да кажеш, че резултатът ти не ти харесва и да искаш да отидеш на нови избори, посочи Христов.

С „Демократична България“ сме в едно европейски партийно семейство. За мен е много странно, ако те подкрепят протестърските партии, които са проруски. Имахме стабилно управление. Можеше и повече, но това не е основание да кажеш – зачеркваме всичко и отиваме при леви формации, подчерта лидерът на СДС.

Ще предложим много сериозен кабинет с хоризонт четири години, а какво ще реши парламентът е друг въпрос, отбеляза Румен Христов.

Надявам се, че г-н Трифонов, който е лидер на протестния вот, ще подходи сериозно, воден от мнението, че при подобна криза (кризата с коронавируса – б. ред) трябва да има правителство, а не да влизаме и в политическа криза, каза още Христов.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *