• ср. май 18th, 2022

Русия нарече „фалшиви новини“ обвиненията на Словакия за ваксината „Спутник V“

Bychaspic

апр. 8, 2021

Руският фонд за директни инвестиции (RDIF), подкрепил проучването и пускането в употреба на ваксината срещу коронавирус „Спутник V“, заяви в четвъртък, че Словашкият държавен институт за контрол на лекарствата наркотиците (SUKL) е започнал „кампания за дезинформация“ срещу ваксината, предаде БНР.

Руският инвестиционен фонд също така определи като „фалшиви новини“ словашките твърдения, че предоставените на страната дози на „Спутник V“ са били различни от тези при клиничните изпитвания на ваксината.

„Информациите, че по някакъв начин ваксината срещу Covid-19 „Спутник V“ в Словакия се различава от „Спутник V“ в клиничните изпитвания, позовавайки се на анонимни източници, са фалшиви новини. За съжаление очакваме и допълнителни фалшиви новини и провокации от врагове на „Спутник V“ в Словакия, които се опитват да подкопаят ваксината“, беше написано в официалния профил на „Спутник V“ в Туитър.

Създателите на „Спутник V“ заявиха, че Словакия е нарушила договора, като е тествала руската ваксина в лаборатория извън мрежата на Официалната лаборатория за контрол на лекарствата в ЕС.

С оглед на това Русия поиска от Словакия да върне партидите ваксини обратно, за да бъдат използвани от други страни.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.