• вт. окт. 3rd, 2023

Русия обяви на кои висши US служители забранява влизането в страната, сред тях e Джон Болтън

Bychaspic

апр. 16, 2021

Министерството на външните работи на Руската федерация публикува имената на американските служители, на които е забранено влизането в страната, предават TACC и Агенция „Фокус“.

Сред имената в списъка са това на бившия съветник по националната сигурност в администрацията на Доналд Тръмп Джон Болтън и бившия директор на ЦРУ Робърт Улси.

„Забранява се влизането за Джон Болтън, бивш помощник на президента на САЩ за национална сигурност и постоянен представител в ООН, и Робърт Улси, бивш директор на ЦРУ“, обявиха от външнополитическото ведомство в Москва.

Русия също забрани на генералния прокурор на САЩ Мерик Гарланд и директора на Федералното бюро за разследвания (ФБР) Кристофър Рей да влизат страната. Списъкът с американските граждани съдържа още шест имена.

„В отговор на санкциите, наложени на 2 март от администрацията на САЩ срещу руски служители, влизането в Руската федерация е забранено на следните настоящи и бивши американски високопоставени служители и фигури, участващи в прилагането на антируския курс“, се казва в съобщението.

Първи в списъка е Гарланд, шести – Рей. Той включва още директора на Федералното бюро на затворите Майкъл Карвахал, министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас, съветникът на президента по вътрешната политика, бивш постоянен представител на ООН и помощник по националната сигурност Сюзън Райс, и директорът на националното разузнаване Аврил Хейнс.

Както бе отбелязано в руското външно министерство, решението за отклоняване от обичайната практика да не се „открояват“ контрамерките, предприети публично от руската страна, е взето поради „безпрецедентния характер на усложненията, провокирани от Вашингтон в руско-американските отношения“.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *