• чт. ян. 20th, 2022

Русия пусна ракета – убиец на сателити, смая света (ВИДЕО)

Bychaspic

дек. 30, 2021

Руската армия вече е приела на въоръжение нова топ секретна ракета за “междузвездни войни”, създадена, за да унищожава вражески сателити, ядрени бойни глави и орбитални хиперзвукови оръжия, съобщи в. “Дейли мейл”, цитиран от „Стандарт“.

Името на ракетата е S-550 и тя вече може да бъде използвана в бойни действия точно в момент, когато напрежението между Запада и Москва е изострено до крайност заради Украйна. Предполага се, че изпитанието на ракетата е проведено миналия месец.

Чуждите разузнавания все още знаят твърде малко за най-модерното руско оръжие, което може да взема на прицел обекти на хиляди километри от Космоса, коментира британското издание.

Анонимен военен източник е заявил пред ТАСС, че първата бригада, снабдена с ракети S-550, вече е започнала бойни дежурства. Според източника технологията превъзхождала значително способностите на САЩ и Китай.

Това е абсолютно нова и неподлежаща на никакво съперничество стратегическа ракетна система, е посочил военният.

Смята се, че благодарение на нея и на останалите 3 ракетни системи – S-350 “Витяз”, S-400 “Триумф” и S-500 “Прометей”, руското небе ще е напълно защитено от вражески атаки.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.