• вт. май 17th, 2022

Руската армия тренира за парада на Победата

Bychaspic

апр. 15, 2021

На подмосковския полигон „Алабино“ се проведе съвместна тренировка на парадни разчети, екипажи на техника и авиация – всички те ще участват в шествието за парада на Победата на Червения площад в Москва на 9 май. Тази година там едва ли ще видим нови оръжия, споделят анализатори, цитирани от Russia Beyond и Дир.бг.

В пехотната колона освен офицери, курсанти и войници взе участие и колона от младежката национална военна патриотична асоциация „Янармия“. В моторизираната колона ще има близо 200 образеца техника, включително и историческа, пише ТВ „Звезда“.

Парадът ще бъде оглавен от легендарния танк Т-34, а съвременната линия танкове ще се представи от Т-72, ​​Т-80 и Т-90М „Прорив“.

Освен това зрителите ще видят зенитно-ракетната система С-400, комплексите „Искандер-М“, „Панцирь-С“ и много други.

Не се забеляза присъствието на новия руски танк Т-14 „Армата“. За сметка на това в тренировките взе участие група мобилни междуконтинентални балистични ракети „Ярс“.

От летището в Кубинка за репетицията излетяха участниците във въздушния парад. Майсторството си показаха акробатичните групи „Руски витязи“ и „Стрижи“, които летят на Су-30СМ и МиГ-29.

В летателната част ще участват още – стратегическият бомбардировач Ту-160 и щурмовият изтребител Су-25. В небето ще прелети и най-новият руски стелт – Су-57. Сред вертолетите, които усилено тренират за парада, са Ми-28Н и гигантският Ми-26, както и Ми-8 и Ка-52.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.