• сб. апр. 13th, 2024

Ръководството на Община Русе се срещна с посланиците на Словакия, Словения и Кипър

Bychaspic

апр. 16, 2021

Н.Пр. Мануел Корчек, посланик на Словакия, Н.Пр. Мариос Кундуридис, посланик на Кипър, и Н.Пр. Анджей Франгеш, посланик на Словения бяха гости на ръководството на Община Русе днес.

Повод за тяхната визита е серията изложби „Значими жени в историята: от Прага през Братислава до Русе“. Освен културното събитие, като основна тема на разговорите се очерта икономическото развитие на общината и региона.

„Това, което ни интересува живо за вашия регион, е свързването на науката с бизнеса“, сподели словенският посланик. Кметът Пенчо Милков разказа за новостите, които предстоят в Русе – въвеждането на обучение по роботика и кодиране на третокласниците в русенските училища, разкриването на нови паралелки за дуално обучение в професионалните гимназии и идеята на местната управа за създаване на нова индустриална зона в града.
Тримата дипломати изразиха готовност да сътрудничат на Община Русе за установяването на международни бизнес партньорства. Обединени около идеята за ползотворни бъдещи срещи, те споделиха, че биха се радвали да присъстват на значими за културата и бизнеса в Русе събития, като откриването на Център за върхови постижения на Русенския университет или полагане основите на нови индустриални проекти.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *