• чт. окт. 28th, 2021

Сачева: Бихме подкрепили правителство с друг мандат

Bychaspic

окт. 14, 2021

ГЕРБ би подкрепила правителство с друг мандат. Може да остане и силна опозиция, обяви бившият социален министър и ексдепутат Деница Сачева.

„Ще търсим отговорното поведение към гражданите, да има действащо Народно събрание и изпълнителна власт, за да има стабилност в страната“, поясни тя пред БНР.

„ГЕРБ тръгват към изборите с намерението да са по-силни от хаоса. Ние сега ние се намираме в много различна ситуация – имаме политическа, ценова и здравна криза. Смятам, че хората нямат повече време, затова ние трябва да предложим правителство, което да върне времето, в което имаше ясна отговорност и в които се предлагаха повече решения, отколкото проблеми“, коментира Сачева.

Още по темата

10 окт 2021 12:00

70

10 окт 2021 11:37

231

„Ние неведнъж сме правили коалиционни правителства. Моделът е ясен – на масата да се поставят всички проблеми, политиките, които трябва да се водят и да се търсят партиите, с които те да се проведат. Ще търсим възможности за диалог с партиите от формата ЕНП, а не БСП и ДПС.

Това може да е част от“Демократична България“, ние имаме допирни точки с тях. Това, че те към момента излагат единствено съдебната реформа на преден план, не означава, че ние в съдебната реформа имаме големи различия. Ние искаме да се говори за цялостна съдебна реформа, а да се говори за личности, а къде да се мести Бюрото за защитени свидетели“, поясни още Сачева.

По думите ѝ страната се намира в криза и трябва да се започне да се говори по конкретните теми – пандемията, Планът за възстановяване и устойчивост, въглищните централи.

„За мен е много по-важно какви мерки ще се предвидят, така че да можем да заменим мощностите, които се затварят, защото самото договаряне на една имагинерна дата на практика не означава, че проблемът е решен, напротив –  проблемите тепърва започват“, заключи бившият социален министър.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.