• чт. окт. 28th, 2021

Седесар от ГЕРБ сравни Калоян Паргов с Георги Димитров

Bychaspic

окт. 14, 2021

Пореден рунд от отколешната борба между комунисти и антикомунисти и фашисти и антифашисти в България се разигра на територията на Столичния общински съвет на сесията днес.

В словесната битка седесарят от ГЕРБ Борислав Бориславов атакува лидера на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов с познатите „десни“ опорки и в беса си дори го сравни с легендарния комунистически ръководител Георги Димитров.

Повод за сблъсъка беше опит на управляващите да преименуват Детска градина №1 в район „Възраждане“ от „Мара Петлякова“ на „Червената шапчица“.

Мара Петлякова е героиня от антифашистката съпротива по време на Втората световна война. Логично общинските съветници от „БСП за България“ се възпротивиха на тази промяна, идваща, уж случайно, на старта на предизборната кампания за вота „2 в 1“ на 14-ти ноември за президент и парламент.

В началото на сесията Калоян Паргов дори прочете позиция на групата на БСП в СОС, в която цитира Резолюция на Европейския парламент от 25 октомври 2018 година относно нарастването на неофашисткото насилие на Стария континент. В нея ЕС насърчава държавите членки да поощряват чрез официалната култура опознаването на общата ни история, включително зверствата през Втората световна война, като например Холокоста, и системната дехуманизация на жертвите в течение на редица години.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.