• пн. окт. 2nd, 2023

Силвена Роу: България за мен е суперхрана

Bychaspic

апр. 11, 2021

Силвена Роу от журито на „MasterChef“ сподели, че вижда само позитивните страни на родината си и вярва в потенциала на България

Професионалната готвачка Силвена Роу, която зрителите на bTV познават много добре от предаването „MasterChef“, беше гост в предаването „120 минути“ и сподели много интересни неща за себе си, семейството си и, разбира се, храната.

Силвена напуска България когато е съвсем малка. Започва кариерата си на професионален кулинар във Великобритания и е готвила за световни звезди като Тина Търнър и Шер. Въпреки това България винаги остава на първо място в сърцето ѝ.

Тя сподели, че вижда само позитивното и потенциала на българите, а главната задача, която си е поставила в родината си, е да научи българите да се хранят здравословно. И е убедена, че все повече хора започват да мислят какво купуват и какво слагат на масите си.

Силвена разказа интересни факти за семейството си, за баба си, която е била оперна певица и за майка си, която почитателите на „MasterChef“ вече са виждали. Тя призна, че като дете майка ѝ я е хранела много обилно, разширила е стомаха ѝ и сега е „едричка“, но все пак ѝ е благодарна, защото е отгледала здраво дете.

Самата Силвена освен майка е и баба. Тя се пошегува, че е разочарована, че синът ѝ не е кръстил дъщеря си на нея, както е прието, но после обясни, че самата тя не е искала внучката ѝ да се казва Силвена.

Силвена Роу обаче беше съвсем сериозна, когато каза, че не дава никакви съвети за храненето на внучката си, защото се интересува единствено от себе си. Това, обясни тя, не е егоизъм. Когато човек се обича и се грижи за себе си, той става модел за подражание и дори когато си отиде, хората ще продължат да си спомнят за него и да му се възхищават.

Един от начините, по които Силвена Роу се грижи за себе си, е като спи по 10-11 часа в денонощието. Според нея спането е напълно безплатен „био хак“, който всеки може да опита и резултатите са очевидни.

Тя сподели, че доста мъже се опитват да я впечатлял с готварските си умения и някои дори успяват. За нея най-важното в една храна е вкусът и някои мъже се справят отлично със създаването на уникален вкус. Един от тези мъже е по-малкият ѝ син, който има вродена дарба да готви.

Източник: www.dunavmost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *