• сб. апр. 13th, 2024

Слави ще върне мандата още същия ден при връчването му

Bychaspic

апр. 9, 2021

 Това, което предизвиква вниманието, е мълчанието на партията на Слави Трифонов, защото от „Има такъв народ“ зависи дали ще има предсрочни избори, или ще се състави някаква дори и временна формаци.

Така коментира ситуацията след изборите на 4 април политологът Теодор Славев пред БНР.

По думите му при условие, че никой не иска да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ-СДС, президентът Радев ще я връчи на втората политическа сила.

„Моето лично усещане е, че Слави Трифонов ще върне мандата още същия ден. Защото такива са декларативните нагласи към момента. Те казват, че не искат да управляват с нито една от партиите на статуквото“, каза политологът.

Според него проблемът на формацията около Мая Манолова и Николай Хаджигенов е, че те имат прекалено малко гласове. „Те не са фактор, който да бъде интересен, който да решава някой от сегашните проблеми за сформиране на кабинет“, посочи Славев

И допълни: „И в тази рулетка се отива вече към третия, където президентът може да избере на кого да даде мандата. Мен ако питате, логиката сочи, той да го даде на БСП, на тези, които го издигнаха и от там нататък да видим дали БСП ще направи опит за проучвателен мандат с подкрепата на всички други“.

Той напомни, че ГЕРБ каза, че ще подкрепят всеки кабинет, без да участват във властта – не само на Слави Трифонов.

Според политолога това е защото ГЕРБ се притесняват от служебно правителство. „Засега най-вероятната хипотеза е да се върви към предсрочни избори със служебен кабинет на Румен Радев“, каза още Славев.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *