• пн. апр. 22nd, 2024

Служители на руски затвор заплашват да хранят насила Алексей Навални

Bychaspic

апр. 12, 2021

Служители на руския затвор заплашват да започнат да хранят насила зад решетките критика на Кремъл Алексей Навални, съобщи екипът му в понеделник, след като той отслабна с осем килограма от началото на гладна стачка, предаде АФП.

„Виждайки сериозността на гладната стачка, администрацията заплашва всеки ден да започне насилствено хранене“, заяви екипът на Навални в публикация в профила му в Tуитър.

В туита се казва, че Навални, който миналата седмица каза, че е имал кашлица и треска, е бил преместен обратно в затворническите помещения от лазарета.

„Те все още не позволяват на лекар да го посети“, казват от екипа.

44-годишният опозиционен политик сега тежи 77 килограма,а когато започна гладната стачка на 31 март беше 85 кг.

Навални, който едва преживя отравяне с нервнопаралитичното вещество „Новичок” през август миналата година, започна да отказва храна в знак на протест срещу липсата на подходящо медицинско лечение в затвора заради силни болки в гърба и изтръпване в краката.

Най-известният опонент на президента Владимир Путин беше арестуван в средата на януари, когато се завърна в Русия от Германия, където беше лекуван от отравянето. Веднага след пристигането, през февруари беше осъден на две години и половина затвор по стари обвинения в присвояване .

Членове на екипа за негова защита, които го посетиха в наказателния лагер в град Покров на 100 километра източно от Москва миналата седмица, заявиха, че той също губи чувствителността на ръцете си. Адвокатите и съюзниците на Навални настояват той да бъде преместен в обикновена болница. Кремъл заяви, че Навални няма право на специално отношение.

Източник „Фактор“

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *