• ср. юни 19th, 2024

Собственикът на bTV ще строи офис в Букурещ за 60 млн. евро

Bychaspic

мар. 31, 2022
Собственикът на bTV ще строи офис в Букурещ за 60 млн. евро

Снимка: EPA/БГНЕС

Чешката строителна компания PPF Real Estate, която управлява имотни активи на стойност над 2 млрд. евро, е придобила терен с площ от 8000 кв. м в западната част на Букурещ от RC Europe Group, собственост на чешките предприемачи Мирослав Хартман и Ян Прокоп, съобщава онлайн изданието Romania-Insider.com.

Сделката се оценява на 10 млн. евро, съобщават запознати източници.

PPF Real Estate планира да инвестира общо около 60 млн. евро в строителството на офис сграда, която трябва да бъде завършена през 2024 г.

Сградата ще има десет етажа и ще се намира в квартал, който се превръща в един от най-оживените бизнес райони в румънската столица. Очаква се работата по проекта да започне през второто полугодие на тази година.

След смъртта на милионера Петр Келнер, който контролираше PPF Group, Йржи Тошек, главен изпълнителен директор на PPF Real Estate, съобщи, че стойността на инвестициите на компанията в имоти в Румъния може да нарасне до 300-400 млн. евро в средносрочен план.

PPF навлезе на румънския пазар през 2016 г. чрез придобиването на офис сградата Metropolis Center за 48 млн. евро, последвано от придобиването на Crystal Tower за 43 млн. евро през 2018 г.

Сградите са на сто метра една от друга в центъра на Букурещ и имат обща отдаваема площ от 35 хил. кв. м.

След изграждането на новата офис сграда Arc Office Building портфейлът с площи на PPF в Румъния почти ще се удвои.

Припомняме, че PPF Group е собственик на телекоми в Централна и Източна Европа, сред които и Yettel в региона и у нас. От 2020 г. тя е собственик и на медийната компания Central Media Group, която включва 30 телевизионни канала в Чехия, Словакия, Словения и Румъния, както и медиите в групата на bTV в България.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *