• пт. мар. 29th, 2024

Стефан Янев: Изпращаме Плана за възстановяване до 15 октомври

Bychaspic

окт. 2, 2021
Стефан Янев: Изпращаме Плана за възстановяване до 15 октомври

Снимка: БГНЕС

„Днес е важен ден на преклонение, ден за памет. Тази памет, която трябва да предаваме на поколенията, защото това паметта е в основата на нашата идентичност“. Това заяви служебният премиер Стефан Янев след поклонението „Тракийска памет“ в град Маджарово.

Той сравни днешната ситуация с тогавашната: „Всякакви паралели може да правим, но не мисля, че нещо трябва да ни учудва в политическата ситуация – в стремежа на определени хора да издигат кандидатури, определени партии да търсят реализация. Това е част от нормалната политическа обстановка в една демократична държава.“

По думите му, това е важно да се прави пред очите на хората, а не „зад завесата“.

Предизвикателствата за Плана на възстановяване и устойчивост има предизвикателства, но ще бъде изпратен в Брюксел до 15 октомври.

Премиерът обясни, че с останалите политически сили са водени разговори в рамките на 46-ия парламент.

Той коментира новото увеличение на цената на газта: „На този етап не са обсъждани варианти, тъй като бе обявено от КЕВР вчера. Въпрос на бъдещи калкулации дали може да се балансира в това отношение“.

Що се отнася до инфлацията, високите цени на тока и търговията става на борсата. „Това е пазар, ние като държава не можем да повлияем с никакви средства пряко на цената. Можем да търсим компенсации. Идеята е да защитим малките и средните предприятия“, обясни Стефан Янев.


 

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *