• нд. юли 14th, 2024

Стойността на имотите в Лос Анджелис нараства с рекордните 100 млрд. долара

Bychaspic

май 17, 2022
Стойността на имотите в Лос Анджелис нараства с рекордните 100 млрд. долара

Снимка: Bloomberg LP

Стойността на имотите в окръг Лос Анджелис се очаква да нарасне с рекордните 100 млрд. долара тази година, което ще донесе големи приходи в хазната на местната администрация благодарение на нажежения жилищен пазар, пише Bloomberg.

С това общата нетна стойност на облагаемите с данъци имоти в окръга възлиза на 1,86 трлн. долара, което е ръст от 6% спрямо 2021 г., сочат майските прогнози на местните власти.

Очаква се повишението да донесе над 18 млрд. долара приходи от имотни данъци, които ще бъдат използвани в публични услуги като образование. Ръстът от 6% на годишна база е по-голям в сравнение с този през 2021 г., когато стойността на имотите в окръг Лос Анджелис нарасна с 3,7% до 1,76 трлн. долара.

„В последните две години пандемията предизвика големи затруднения за много части от икономиката, но не и за жилищния пазар“, коментира Джефри Пранг, оценител в окръг Лос Анджелис. „Ниските лихви, инфлацията и голямото търсене продължиха да подкрепят стойностите на жилищата, като ги изведоха до нови висоти“, допълни той.

Растящите цени на имотите създават криза с достъпността на жилищата в Лос Анджелис подобно на повечето големи градове в Калифорния. Окръгът с 10 млн. души население има една от най-големите групи от бездомни хора в САЩ от близо 60 хил. души.

В същото време средната цена на жилищата в Ел Ей е 1 млн. долара, което е ръст от 14 на сто на годишна база, сочат данни на компанията Redfin.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *