• чт. окт. 28th, 2021

Създават координационна група за ситуацията с „Vera Su“

Bychaspic

окт. 2, 2021
Създават координационна група за ситуацията с "Vera Su"

Снимка: БГНЕС

Със заповед на премиера Стефан Янев се създава координационна група за ситуацията с кораба „Vera Su“ в местността „Яйлата“. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

2 окт 2021 18:35

112

2 окт 2021 17:55

141

За ръководители на координационната група са определени министърът на околната среда и водите Асен Личев и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, а нейни членове са: заместник-министърът на отбраната Пламен Йорданов, заместник-министърът на външните работи Василий Такев, заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова и заместник-министърът на вътрешните работи Таня Петрова.

Възложените със заповедта на премиера функции на координационната група са да организира, координира и контролира дейностите на компетентните органи по отношение на кораба „Vera Su“, както и да събира информация за развитието на ситуацията.

При необходимост е предвидено да се привличат представители на други ведомства и организации за подпомагане на дейността на координационната група като министър-председателят Стефан Янев лично ще следи дейността й.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.