• ср. сеп. 22nd, 2021

Съоснователят на Apple създава космическа компания

Bychaspic

сеп. 14, 2021

Съоснователят на Apple Стив Возняк стартира космическа компания, наречена Privateer, става ясно от видео в YouTube, качено в неделя. Возняк ще работи с основателя на фирмата за роботика Ripcord Алекс Филдинг. На уебсайта на Privateer пише, че компанията е “в скрит режим“ и не се предоставя никаква информация, освен данни за контакт.

“Предстои стартирането на частна космическа компания, която няма да е като останалите“, написа Возняк в Туитър.

Съоснователят на Apple все още не е съобщил каква ще е целта на аерокосмическата компания, но се смята, че Privateer ще се фокусира върху наблюдението и почистването на обекти в космоса. Возняк казва, че иска “да запази космоса достъпен за бъдещите поколения“.

Замърсяването на космоса е нарастваща заплаха и някои новосъздадени компании се опитват да се включат в доходния бизнес с почистването.

Очаква се Стив Возняк да сподели повече подробности между вторник и петък по време на конференцията Advanced Maui Optical and Space Surveillance Technologies (AMOS) в Мауи, Хавай.

Това не е първият път, в който Возняк и Филдинг обединяват сили. През 2001 г. и двамата основаха компанията за лицензиране на безжични технологии, наречена Wheels of Zeus.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.