• чт. мар. 28th, 2024

Таксиметровият синдикат иска оставката на шефа на Автомобилна администрация

Bychaspic

окт. 4, 2021

Националният таксиметров синдикат иска оставката на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски. Причината е, че агенцията не подобрява контрола върху нерегламентираните превози, чиято дейност пряко засяга бранша.

Всеки втори или трети клиент се взима от руската платформа“, коментира пред Economic.bg председателят на синдиката Красимир Цветков, визирайки приложението Maxim, което с години работи нелегално, а държавата се оказва безсилна да го спре.

По думите му Рановски е спрял регулярните съвместни проверки на ИА „Автомобилна администрация“, НАП и Икономическа полиция.

Той по странен начин би спирачката на проверките. Заяви, че трябва да се изчакат изборите, за да се види какво ще се случи“, обяснява Цветков.

Цветков обяснява, че към шофьорите на платформата няма никакви изисквания и не е ясно какви хора работят там. На фона на кризата, породена от пандемията, намаленият пътникопоток, високите цени на горивата, дейността на нерегламентираните превози допълнително отказват таксиметровите шофьори от професията. Кризата с кадрите ясно личи в София, където водачите на таксиметрови автомобили намаляват от 6000 преди година до 3000 през настоящата 2021 г.

Синдикатът не се доверява на действията на изпълнителния директор Рановски и с представители на Европейски център по транспортни политики ще внесат искане към премиера Стефан Янев, транспортния министър Христо Алексиев и Инспектората към Министерство на транспорта за оставката на Бойко Рановски.

Източник: https://economic.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *