• пн. апр. 22nd, 2024

ТАСС: Русия спира полетите до Турция и Танзания от 15 април до 1 юни

Bychaspic

апр. 12, 2021

Русия ограничава редовните и чартърни полети с Турция и Танзания (част от която е остров Занзибар) от 15 април до 1 юни, за да предотврати вноса на коронавирусна инфекция. Вицепремиерът на Руската федерация Татяна Голикова съобщи това на брифинг в понеделник, цитирана от TACC и Агенция „Фокус“.

„Взехме решение да ограничим редовните и чартърните полети от руските международни летища до летища в Република Турция и в обратна посока от 15 април тази година до 1 юни тази година. Изключение се прави за рейсовете, необходими за участието на акционерното дружество „Концерн Титан-2“ в изграждането на атомна електроцентрала , извозването на руски граждани, които са в момента на почивка на територията на Република Турция, както и запазването на два полета седмично на реципрочна основа: Москва – Истанбул, Истанбул – Москва “, каза Голикова.

Също така и полетите между Русия и Танзания ще бъдат преустановени от 15 април до 1 юни. „Въз основа на анализа на епидемиологичните данни решихме да спрем полетите с Обединена република Танзания от 15 април до 1 юни , “ заяви руският вицепремиер.

Въздушният трафик с Танзания и Турция ще бъде възстановен, ако ситуацията с коронавируса в тези страни се стабилизира. „Бих искала да обърна внимание на факта, че ще следим отблизо ситуацията. И ако ситуацията в Република Турция и Република Танзания се стабилизира, ние незабавно ще информираме нашите граждани, за да могат да купуват турове до тези държави,“ каза Голикова.

На руските туроператори се препоръчва да преустановят продажбата на екскурзии и почивки до Турция от 15 април до 1 юни. „Туроператорите са посъветвани да преустановят продажбата на туристически продукт на територията на Република Турция от територията на Руската федерация през същия период (от 15 април до 1 юни – ТАСС)“, каза тя.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *