• нд. юли 14th, 2024

Темпът на поскъпване на луксозните жилища в Лондон достигна 7-годишен връх

Bychaspic

юни 11, 2022
Темпът на поскъпване на луксозните жилища в Лондон достигна 7-годишен връх

Снимки: Bloomberg L.P.

Темпът на покачване на цената на луксозните жилища в Лондон достигна седемгодишен връх през май, когато търсенето на жилища в центъра на града мотивира продавачите да се възползват от ситуацията, пише Bloomberg.

Цените са нараснали с 2,4% в най-скъпите централни региони на града, като това е бил най-бързият годишен темп на растеж от април 2015 г., сочат данните от индекса на Knight Frank.

Цените в по-отдалечените региони на столицата, в т.ч. Батърси, Хампстед и други, са се увеличили с 4,8% на годишна база през май, също записвайки седемгодишен връх на темпа на растеж.

Пазарът на луксозни имоти в Лондон премина през дълъг спад, предизвикан от поредица от увеличения на данъците, започнала в края на 2014 г. Това обаче приключи, след като след пандемията купувачите се върнаха в града.

Продавачите се пробват да се възползват от възобновеното търсене на фона на нарастващите предупреждения за икономиката, които карат купувачите да мислят, че цените може би достигат своя връх. Броят на одобрените оферти през май бе най-високият  от десетилетие насам, показват още данните на Knight Frank.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *