• сб. апр. 13th, 2024

Тити Папазов помага на деца с аутизъм в „Бригада Нов Дом“

Bychaspic

апр. 15, 2021

Тази седмица “Бригада Нов Дом” ще подкрепи изключително благородна кауза – ще се включи в изграждането и ремонта на три класни за деца със специални образователни потребности

Екипът на предаването ще се опита да даде повече гласност на проблемите на децата с аутизъм, ще подкрепи родителите им, обединени от мечтата и техните деца да тръгнат на училище. Каузата ще подкрепи и големият баскетболен треньор – Константин Папазов, отбеляза Стандарт.

Тези деца са част от нашето общество и най-малкото, което можем да направим, е да ги направим достъпни и равни до нас, да им обърнем внимание”, споделя той. “Тези майки са истински войници”, ще възкликне и Влади Караджов, който е безкрайно мотивиран всички заедно да се справят с доста трудния терен. В трите класни стаи, които се намират на четвъртия етаж в училищна сграда без асаньсор, има доста работа и сериозно носене на строителни материали, отпадъци, специализирани мебели и други. Тити Папазов ще се включи в боядисването и сглобяването на много чинове, маси, столове, етажерки и активно ще участва в носенето от и до четвъртия етаж.

В новия епизод на “Бригада Нов Дом” в импровизиран баскетболен мач, освен с майсторския си талант, членовете на бригадата ще блеснат и с неподозирани спортни заложби. Те определено ще впечатлят Тити Папазов, който ще възкликне: “Геле направо ме изуми – вкара четири пъти поред! Ако беше по-млад – направо го взимам в отбора!”. Той е приятно изненадан от работата на майсторите, които нарича истински отбор: “Майстори има много, но така да са адаптирани един към друг – тук със сигурност е направен един добър отбор”.

Подготовката на специализираните класни стаи ще се случи под погледа и препоръката на специалисти и психолози, които също ще споделят гледната си точка за проблемите и възможните начини за справяне с тях.

На финала на един от най-емоционалните епизоди за този сезон на “Бригада Нов Дом” ще дойдат и усмивките и сълзите от радост, а и думите на Тити пред училищния праг: „Пожелавам това да бъде едно ново начало!

Източник: www.dunavmost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *