• нд. апр. 14th, 2024

Тошко Йорданов се закани да реже части от тялото на тв репортер заради грешка в ефир

Bychaspic

апр. 14, 2021

Нов скандал заформи зам.-председателят на партия „Има такъв народ“ и новоизбран депутат Тошко Йорданов – публично се закани да реже части от тялото на репортер за грешка в ефир.

Журналистът от Нова телевизия  Благой Цицелков в пряк ефир обърка имената на две от протестърските партии в парламента. Заяви, че партията „Има такъв народ“ приема подкрепа от ГЕРБ и ДПС, а всъщност тази информация  се отнася за „Изправи се! Мутри вън!“.

„Една от националните телевизии изрече мазна лъжа в ефир – говоря за „Нова ТВ“. Техният журналист си позволи да излъже в обедната емисия без капка срам“, заяви Йорданов в снощното си предаване по телевизията на Слави.

„Ако бяхме в Крумова България, за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона“, казва назидателно народният избраник и все още сценарист на шоуто на Слави Трифонов.

Самият Цицелков веднага реагира и ябсни в социалните мрежи как е станала грешката.

„Става въпрос за неволна грешка по време на жива връзка в обедна емисия. По време на нея казвам „Има такъв народ” вместо „Изправи се! Мутри вън!”. От репортажа, излъчен малко покъсно, става ясно, че имам предвид „Изправи се! – Мутри вън!”.

Ръководството на Нова телевизия излезе с официална позиция по повод шокиращите заплахи.

„По време на живо включване в обедната емисия на NOVA на 13 април е допусната неволна репортерска грешка със замяна на имената на две политически формации – репортерът Благой Цицелков свързва позицията на „Изправи се! Мутри вън!“ с „Има такъв народ“. В излъченото видео, непосредствено след пряката връзка, информацията е напълно коректна.

Намираме за притеснителна връзката между една неволна репортерска грешка и Крумовите закони, направена от водещ, избран за народен представител. Подобни аналогии са смущаващи’, се казва в позицията на Нова телевизия.

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов също реагира на поведението на сценариста на Слави Трифонов.

„Лошо започвате, г-н продуцент! Свободата на словото е свещено право, мислех си, че го знаете. Заплахите срещу журналисти не са демократична практика. А сега ми е по-интересно как журналистическата гилдия ще защити колегата си и свободата на словото в България. Ако още не сте видяли за какво иде реч, можете да видите видеото. СБЖ – Официална страница на Съюза на българските журналисти Асоциация на европейските журналисти – България Нова Телевизия Бтв новините „По света и у нас“ – новините на БНТ #ИмаТакиваМутри“, написа Николов в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *