• ср. юни 19th, 2024

Тръмп финализира продажбата на хотела си във Вашингтон

Bychaspic

май 13, 2022
Тръмп финализира продажбата на хотела си във Вашингтон

Снимка: Bloomberg LP

Trump Organization съобщи, че е завършила продажбата за 375 млн. долара на наемния договор върху Trump International Hotel във Вашингтон на инвестиционна компания, която планира да ребрандира имота като Waldorf Astoria, предава Ройтерс.

Бизнесът, притежаван от семейството на бившия президент Доналд Тръмп, купи правата за хотела през 2013 г. Той се намира в историческата стара пощенска служба близо до Белия дом и беше ремонтиран от компанията на Тръмп. Самата сграда все още е собственост на федералното правителство.

През март американската Администрация на общите услуги, която действа като собственик от името на федералното правителство, одобри продажбата на правата от базираната в Маями CGI Merchant Group, която е част от Trump Organization.

Още по темата

Очаква се Тръмп да спечели 100 млн. долара от сделката.

Trump International Hotel беше сборен пункт за поддръжниците на Тръмп, там отсядаха и някои чуждестранни държавници по време на мандата му в Белия дом.

При президентството му хотелът стана фокус на обвинения в конфликт на интереси срещу Тръмп и семейството му.

Критиците бяха обезпокоени, че външни дружества опитваха да спечелят благоразположението на Тръмп, като резервираха престои и харчеха пари в хотела.

През 2016 г. той беше избран за президент и по-късно прехвърли ежедневните операции в Trump Organization на двамата си сина, въпреки че официално не се разграничи от бизнеса по време на мандата си, който приключи в началото на 2021 г.

Trump Organization и встъпителният комитет на Тръмп от 2017 г. се договориха неотдавна да платят 750 хил. долара, за да уредят дело, заведено от главния прокурор на окръг Колумбия, в което той твърди, че притежаваният от семейството хотел е получавал прекомерни плащания от комитета.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *