• пн. апр. 22nd, 2024

Тъкър Карлсън: Киев не може да спечели, САЩ похарчиха милиарди за необявена война срещу Русия

Bychaspic

апр. 4, 2024

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е похарчила стотици милиарди долари за водене на необявена война срещу Русия. Това мнение изрази журналистът Тъкър Карлсън, предаде ТАСС.

„Откакто Байдън стана президент, правителството на САЩ е похарчило стотици милиарди долари за водене на необявена война срещу Русия. През цялото това време никой не обясни точно целта на тази война (…). Никой не ни каза защо правим това“, каза Карлсън във видео, публикувано на страницата му в социалната мрежа X (бивша Twitter).

Карлсън отбеляза, че Украйна не може да победи в този конфликт. „Русия е много по-голяма страна. Тя има 100 милиона повече хора и повече индустриален капацитет, всички знаят това по целия свят. Хората разбират това много ясно. Няма нито един информиран човек извън Съединените щати, който да си помисли, че Украйна по някакъв начин ще победи Русия“, добави Карлсън.

Американският журналист също изрази учудване, че председателят на долната камара на Конгреса на САЩ Майк Джонсън (републиканец, Луизиана), който често говори за вярата си, е готов да въведе нов пакет от помощи за Украйна, където властите вкарват свещеници в затвора и затварят църкви.

„Майк Джонсън говори много за своята християнска вяра и казва, че тя влияе на всичките му решения. В същото време той финансира правителството в Украйна, което затваря свещеници и забранява християнската вяра, изпраща армията да затваря църкви, а също така финансира войната в Ивицата Газа, където също са убити християни и са взривени християнски църкви. И така, как може християнин да се застъпи за използването на доларите от данъците в САЩ за убиване и затваряне на други християни? Не разбирам какво е това“, каза журналистът.

Карлсън добави, че е изпратил на украинския президент Володимир Зеленски „многобройни искания“ за интервю, „за да може да обясни позицията си“. „Разбира се, той ги пренебрегна“, каза журналистът.

По-рано Карлсън каза, че руският президент Владимир Путин е готов да направи сериозен компромис по въпроса за Украйна. В интервю за журналиста Путин каза, че Руската федерация никога не е отказвала диалог, но след прекратяването на преговорите в Истанбул през март 2022 г. няма да направи първата крачка.

Източник: „Гласове“

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *