• вт. юни 25th, 2024

Търговията с акции на Evergrande и подразделенията ѝ беше спряна в Хонконг

Bychaspic

мар. 21, 2022
Търговията с акции на Evergrande и подразделенията ѝ беше спряна в Хонконг

Снимка: Bloomberg LP

China Evergrande Group и нейните подразделения спряха търговията с акции в Хонконг в понеделник след съобщение, съдържащо “вътрешна информация“, показват документи, изпратени до борсата, в които не се разкрива нищо повече.

Изпитващата затруднения строителна компания може да проведе среща тази седмица, за да уведоми инвеститорите за плана за преструктуриране на дълга си, предава Bloomberg.

Друга компания, Ronshine China Holdings, няма да спази крайния срок 31 март, за да публикува одитирани резултати за цялата година, след като стана поредната имотна компания, която обяви оттегляне на одитора си. Цената на акциите и на облигациите на Ronshine се срина след съобщението.

Още по темата

Evergrande ще проведе среща тази седмица, за да уведоми международните инвеститори за рамката на преструктурирането си, съобщават китайски медии, позовавайки се на запознати с въпроса източници. Тя може да се проведе рано тази седмица.

Evergrande и другите ѝ филиали са спрели търговията с акции в Хонконг в понеделник, сочат изпратени до борсата документи. Търговията с местните облигации на компанията също беше прекратена.

През януари Evergrande, чиято централа се намира в Шънджън, съобщи, че цели да представи първоначално предложение за преструктуриране през идните шест месеца и е в центъра на кризата сред китайските строителни компании след ограничителните мерки на властите в Пекин срещу прекомерните дългове.

Отделно местното подразделение на Evergrande съобщи, че притежателите на облигации са одобрили разплащателен план относно просрочени лихви по облигации в юани, става ясно от съобщение до фондовата борса в Шънджън, изпратено късно в неделя.

Hengda Real Estate Group съобщи, че ще плати неизплатени лихви на 23 септември на стойност 4 млрд. юана (629 млн. долара) по облигации с падеж през 2025 г. Лихвата по облигациите е дължима веднъж в годината, а първото плащане беше определено за 23 септември 2021 г., показват събрани от Bloomberg данни.

Местното подразделение на Evergrande ще продаде дела си от 30% в имотната компания Nanjing на AVIC Trust за необявена сума, показват данни от платформата Tianyancha.

Имотната компания Nanjing, която е съсредоточена в оценките и управлението на имоти, е създадена през юни 2020 г. с регистриран капитал от 66,7 млн. юана. Продажбата беше обявена в неделя.

Инвеститори се готвят за още отлагания на резултатите на китайски строителни компании през 2021 г., съобщава отделно Bloomberg.

Листнатите в Хонконг китайски имотни компании имат краен срок до 31 март да обявят годишните си резултати, първите им одитирани финансови доклади от началото на ликвидната криза в индустрията. Най-малко четирима одитори се оттеглиха или бяха заменени от строителните компании от началото на тази година, а международни рейтингови агенции също се отказаха от някои оценки на облигации на имотни компании заради недостатъчна информация.

Приходите на китайските местни власти от продажби на земя са се свили с 29,5% през януари-февруари спрямо същия период на миналата година. Това е най-големият спад за периода поне от 2015 г. насам, когато започва воденето на подобни данни от министерството на финансите.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *