• ср. май 18th, 2022

Ученици от испанския регион Мурсия смениха класните стаи с уроци на плажа

Bychaspic

апр. 13, 2021

Дали училище на плажа не звучи като мечта? След една година на дистанционно обучение и социално дистанциране учебно заведение в испанския регион Мурсия направи точно това в опит да комбинира чистия въздух с нов начин на преподаване, предават Reuters и Агенция „Фокус“.

Училището „Феликс Родригес де ла Фуенте“ разполага спретнато преносима дъска и редици зелени бюра на пясъчните брегове на Плая де лос Ниетос (Плаж на внуците).

„Безопасно е, децата се забавляват чудесно“, уверява преподавателят по английски език Хуан Франциско Мартинес. „Това, което научават тук, не се забравя“, категоричен е учителят.

От агенцията отбелязват, че по време на уроците „някои боси ученици мърдаха пръсти в пясъка, докато други се навеждаха над работните си тетрадки, за да попречат на вятъра да ги издуха в морето“.

Уроците са част от по-широк проект, известен като Fresh Air, който има за цел да създаде по-добро качество на въздуха за децата по време на пандемията от COVID-19, включително чрез обучение на открито.

Учителите започват да подготвят плажа в 8 часа сутринта. В импровизираната класна стая „влизат“ осем класа на ротационен принцип. Уроците са с продължителност от 20 минути.

Децата в училището са на възраст от 3 до 12 години. Досега не са регистрирани случаи на коронавирус сред тях.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.