• пт. сеп. 29th, 2023

Фаучи: Ваксината на „АстраЗенека“ срещу КОВИД-19 е с добра ефикасност

Bychaspic

апр. 13, 2021

Специалистът по борба с новия коронавирус в САЩ Антъни Фаучи заяви, че ваксината на „АстраЗенека“ срещу КОВИД-19 е с добра ефикасност, но трябва да се решат проблемите с безопасността й, а освен това американците може да нямат нужда от нея, тъй като имат запаси от други ваксини, предаде Ройтерс.

„Мисля, че от гледна точка на ефикасност ваксината на „АстраЗенека“ е добра и ако проблемът с безопасността бъде решен в ЕС, ефикасността й е наистина доста добра. Дали ние ще я използваме не е ясно, но за момента изглежда няма да се нуждаем от нея. Това не е отрицателно становище за ваксината на „АстраЗенека“, а просто е възможно да не ни потрябва заради доставките, които вече имаме от други компании“, каза Фаучи за радио Би Би Си.

Той също така заяви, че има реален риск от отварянето на барове и ресторанти в редица американски щати без задължително носене на маски.

Ваксинационната кампания ще позволи да се избегне нов пик на заразата, но няма да спре умерено увеличение в броя на запазените, смята Фаучи.

Ваксината на „АстраЗенека“ е проверявана от европейски регулатори заради безпокойства, че предизвиква тромби. Тя още не е одобрена за ползване в САЩ. Тя е най-евтината и масово произвеждана ваксина срещу новия коронавирус до момента, а и няма изисквания за съхраняване на много ниски температури като някои други, поради което е основен избор в много ваксинационни програми, отбелязва Ройтерс.

Източник БТА

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *