• нд. юли 21st, 2024

ФНИБ продава магазина на „Мосю Бриколаж“ във Варна за 6,8 млн. евро без ДДС

Bychaspic

фев. 22, 2022
ФНИБ продава магазина на "Мосю Бриколаж" във Варна за 6,8 млн. евро без ДДС

Снимка: Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ

„Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ продава магазина, в който се помещава веригата от типа „направи си сам“ „Мосю Бриколаж“ във Варна, и остава без ключов наемател в офис сградата „Камбани Грийн Офиси“.

Това съобщава дружеството чрез Бюлетин Invvestor.

Дружеството е сключило предварителен договор за продажба на Търговски център „Доверие – Бриколаж“ във Варна, Западната индустриална зона, става ясно от обявлението. Не се съобщава кой е купувачът.

Базовата продажна цена на имота възлиза на 6,8 млн. евро без ДДС (почти 13,3 млн. лева без ДДС и малко под 16 млн. с включено ДДС).

Още по темата

Парцелът, върху който е построен магазинът, е с площ над 12 хил. кв.м, а разгънатата застроена площ на магазина е над 5,3 хил. кв.м. Покупната му цена от 2006 г. е 4 млн. евро.

Историческата стойност на магазина възлиза на над 8,4 млн. лева, а балансовата е почти 9,2 млн. лева, се вижда от последния отчет на дружеството за последните три месеца на 2021 г. Т.е. дружеството печели малко над 4 млн. лева от сделката.

„Фонд за недвижими имоти България“ придоби магазините „Мосю Бриколаж“ през 2006 г., като наемателят – „Доверие Брико“, което управлява веригата магазини, ги нае обратно дългосрочно. Последно договорът за наем на площите беше удължен до декември 2026 г. През 2016 г. кредитът, използван за финансиране на сделката за магазините, е изцяло погасен и от 2017 г. паричният ресурс от получаваните приходи от наем остава изцяло в дружеството.

Очаква се сделката да се финализира до средата на финансовата 2022 г., допълва дружеството в съобщението. Тя ще трябва да бъде одобрена и от антимонополния регулатор.

„Фонд за недвижими имоти България“ допълва също така, че договорът за наем на „Модис България“ ЕООД, който изтича в края на март т.г., няма да бъде подновен за нов наемен срок.

Така заетостта на „Камбани Грийн Офиси“ след края на първото тримесечие 2022 г. ще се понижи до малко над 33%.

Офис сградата беше завършена през 2016 г. и още на следващата година беше запълнена с наематели.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *