• пт. мар. 29th, 2024

Франция увеличава с 1,5 милиарда евро бюджета на вътрешното министерство

Bychaspic

сеп. 14, 2021

Франция ще увеличи с 1,5 милиарда евро бюджета на министерството на вътрешните работи, съобщи президентът Еманюел Макрон, обявявайки реформи в полицията и наказателните процедури, предаде БНР.

Увеличението на бюджета за силите на реда е „без прецедент“, заяви Макрон, закривайки проведения национален дебат за сигурността.

Той обяви нови 500 милиона евро за увеличаване на средствата на полицията, след като през юли бяха обявени 900 милиона, главно за оборудване и инвестиции.

Макрон обеща за десет години присъствието на полицията в градовете да се удвои, като обучението на полицаите също ще се удължи.

На фона на протестите срещу полицейското насилие президентът обяви създаването на парламентарна институция за контрол над полицията. Мерките включват значително опростяване на наказателната процедура и възможност за жалби онлайн до две години. Реформите ще засегнат дори елементи в полицейската униформа.

С поглед към следващите президентски догодина избори Макрон отчете добри резултати по отношение на сигурността: 36 осуетени атентата и намаляване на кражбите и обирите.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *