• пн. окт. 18th, 2021

Харалан Александров: Румен Радев превърна политиката в бойно поле

Bychaspic

окт. 2, 2021

Като „откровено заяждане“ определи антропологът Харалан Александров предизвикателството на Румен Радев към Бойко Борисов да се кандидатира за президент.
„Разбирам желанието на Радев да се сбори с Борисов, тъй като предизвикателството на стария вожд е завземането на властта. В примитивните общества и култури излиза младият боец и призовава алфа мъжкаря да се бият. Същото е и при павианите. Този тип поведение на бабаистване се съхранява в по-примитивните култури каквато е казармата“.
Антропологът потвърди в радио “К-2″, че обществото ни е в тежък регрес от година и половина.

„Радев е добър войник и затова превърна политиката в бойно поле. Нямам чувството, че ражда собствени мисли“.

Александров коментира, че Слави Трифонов е носител на конфликта в обществото: „Няма не искам, няма недей“ дори си го е татуирал на гърба“. Относно поведението на Мая Манолова той посочи, че е популистко, защото само популистите говорят от името на хората.

„Публичните изяви на Румен Радев е една много контролирана територия. Той преди време изглеждаше като пълен победител, но тъмната вълна, тъмният вятър духат в неговите платна, но се оказа, че Борисов владее някакви техники, в които целеустремеността, настървението и страстта на врага може да се превърне в негова слабост. Изобщо не бих се изненадал, ако отново Борисов се окаже победител“, заяви още Харалан Александров.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.