• нд. юли 14th, 2024

Хотелският сектор в Париж се насочва към силно възстановяване след пандемията

Bychaspic

юни 10, 2022
Хотелският сектор в Париж се насочва към силно възстановяване след пандемията

Снимка: Nigel Dickenson/Bloomberg

Според новия доклад „Пулсът на пазара“ на глобалната хотелска консултантска компания HVS силната подкрепа от френското правителство в комбинация с продължаващата привлекателност на Париж в цял свят се довели до динамично възстановяване на туристическия сектор в града след пандемията, който гарантира запазването на водещата му роля като една от най-желаните дестинации за инвеститорите в хотели, пише онлайн изданието World Property Journal.

В сравнение с други пазари градът отчита силен ръст на търсенето от юни 2021 г., подкрепено от добре балансирания микс от потребители, който привлича, разнообразните източници на търсене и широката сезонност на туристическия му пазар.

Възстановяване, стимулирано първоначално от местни и европейски клиенти, пътуващи с развлекателна цел, е подкрепено допълнително от бавното, но продължаващо връщане на мащабни събития, които се очаква да доведат до възстановяването на международния туризъм до нивата преди пандемията.

Още по темата

„Париж остава една от най-популярните дестинации в Европа както за туристи, така и за инвеститори. Пандемията доказа устойчивостта на пазара без значителни потиснати продажби, ако въобще се е стигало до такива. Отчетеното представяне през второто полугодие на 2021 г. показва, че хотелският пазар може да се възстанови дори по-рано от очакваното“, коментира един от авторите на доклада Матилд Де Бона, анализатор в HVS London.

Париж преживя значителен спад на представянето на хотелите му в началото на пандемията от COVID, въпреки че в по-малка степен от други европейски столици. Възстановяването от второто полугодие на 2021 г. показва устойчивостта на пазара, като миналата година приходите от налична стая (RevPAR) са достигнали около 50% от нивата през 2019 г. спрямо около 20% в Амстердам и 30% в Брюксел.

Скромните хотели в строеж наред с разумно съществуващо предлагане означават, че градът може да се възползва от допълнителното търсене от събития като Световната купа по ръгби през 2023 г. и Олимпийските игри през 2024 г., като в същото време ограничи корекциите след Олимпийските игри, отчетени в други дестинации с голяма хотелска индустрия преди значими събития.

„Перспективите пред хотелския сектор в Париж са много силни. Градът остава сред основните дестинации за инвестиции в хотели в Европа, а цените достигат рекордни нива, въпреки че представянето е повлияно от редица предизвикателни събития от 2015-2016 г. насам като терористични атаки, движението на жълтите жилетки, горещата вълна от юни 2019 г. и транспортни стачки“, коментира авторът на доклада Софи Пере, старши директор на HVS London.

„Основната несигурност е свързана с възможността на индустрията да поеме натиска върху разходите в резултат на пандемията, последвалите преговори за заплатите и войната в Украйна“, допълва тя.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *