• сб. апр. 13th, 2024

Христо Иванов: Не получихме отговор дали Мартин Божанов е бил сътрудник на МВР

Bychaspic

апр. 4, 2024

Чух, четох, но не мога да дам отговор защо Пеевски казва така, трябва него да питате.

Така съпредседателят на ДБ Христо Иванов коментира пред медиите изказването на председателя на ДПС Делян Пеевски, че той е виновен за провала на преговорите.

По-рано днес Пеевски обвини Иванов, че е саботирал преговорите за правителство, защото предпочитал да се отиде на предсрочни парламентарни избори, вместо да има кабинет.

Той отново го нападна с думите, че се опитва да овладее прокуратурата и съдебната власт, но и индиректно потвърди твърденията на Иванов, че именно споразумението е станало причина за разрива между партньорите във властта.

Иванов заяви, че в момента, когато са предложили оставка на Калин Стоянов, са предлагани различни варианти, включително и ГЕРБ да определят вариант и да предложат човек. Те се запънаха точно този човек да е там, те трябва да обяснат защо. А за предложението ни да е Ивелина Дундакова – тя има същестевн принос за присъединяването ни към Шенген, работила е с холандски институции, служител е на високо ниво на МВР преди това. Това са нейните качества. Ние нямаме доверие на сегашния министър и затова сме питали и ГЕРБ дали те няма кого да предложат, отбеляза лидерът на ДБ.

По думите му хората имат самостоятелни биографии и трябва да оценим дали има биография за конкретно място, а после да гледаме роднински връзки. Така пък той коментира роднинската връзка на Дундакова със Захари Карабашлиев, който е главен редактор на издателство „Сиела“.

„Не получихме отговор дали Мартин Божанов е бил сътрудник на МВР“, каза още Христо Иванов, цитиран от БТА.

По-рано в Народното събрание министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов беше изслушан във връзка с Божанов. „Изслушването затвърди нашето становище, че той не може да продължи да изпълнява тази дейност и да бъде част от служебно правителство, което да организира честни избори“, коментира Иванов.

Според съпредседателя на ПП-ДБ документите в секретното деловодство са откази да се предостави информация на временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов.

„Нито документално, нито устно получихме отговор на простия въпрос дали Нотариуса е бил сътрудник на МВР и ако е бил, това било ли е елемент от злоупотреба с този статут, защото това е големият въпрос“, добави Иванов.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *