• сб. апр. 13th, 2024

Христо Иванов: Няма да приемем никакво предложение от Нинова! Вероятно вървим към нови избори

Bychaspic

апр. 6, 2021

Резултатите са обнадеждаващи. Говорим за една нова коалиция на средната класа. ДБ има ръст в няколко града. Ние с малко, но надскачаме ГЕРБ в София, което е окуражаващо.

Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Нищо от това не е достатъчно. Този резултат е задължаващ. Имаме много работа да свършим. Да излъчим парламентарна група, която да се бори ефективно за резултати и да покажем, че сме общност. Тогава хората могат да се доверят на посланията ни. Ние честно признаваме проблемите. За да рискуват хората, това поставя по-висок праг на аргументация. Предстои да покажем, че няма да има трикове. И тогава ще можем от кота нула разговора си с избирателите“, продължи Иванов.

„Очевидно е, че сме тръгнали по верния път. Трябва да убедим хората, че това е здрав политически инструмент. Излизаме от център-дясно, трябва да мобилизираме по-голяма периферия.

Лайфът на Борисов като куче вързано за парното, е забележителен. Той панически със смес от заплахи, карайки се на хората, молейки отново, че само той знае и може, се опитва да се задържи за властта. Ние няма да подкрепим никаква форма на участие на ГЕРБ и ДПС във властта.

Страната ще се освободи от едно бреме. Пътят няма да е лесен. Борисов трябва да понесе отговорност за чекмеджетата, за автомагистралите, за летище София. Борисов ще се опита да състави кабинет, но няма да получи подкрепа. Свършва епохата Борисов. Много хора не могат да го разберат, включително и медийни експерти. Ще им кажа: „ Може да спрете да му вдигате телефона“. Страната може да започне да диша по-спокойно“, каза още Христо Иванов.

Според него „няма нужда да спираме заедно с БСП концесията на Летище – София. Ще осветим цялата структура на тази сделка.“

„Не става дума да отговаряме на г-жа Нинова“, добави той.

Христо Иванов обясни, че ще разгледат сериозно всяко предложение, извън БСП за съставяне на правителство. „Силно съм скептичен, че това ще стане. Има сценарий да отидем на нови избори“, уточни той. В момента не водим с никой разговори. Ако има предложение от г-н Трифонов, ще се отнесем сериозно към него. Но пак казвам, скептичен съм. Няма да приемем подобно предложение от Нинова.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *