• сб. апр. 13th, 2024

Цветанов и Вълнев си поделят партия „Републиканци за България“

Bychaspic

апр. 17, 2021

Цветан Цветанов раздели наполовина партията си със своя дългогодишен приятел, бизнесменът ог САЩ Павел Вълнев, който финансира структурите и кампанията на „Републиканци за България” с повече от 1 млн. лв.

Вълнев става съпредседател, става ясно от съобщение на партията.

„Политическа партия „Републиканци за България“ проведе работна среща, в която участваха председателят Цветан Цветанов, зам.-председателят Павел Вълнев, представители на Изпълнителния и Контролния съвет, областни координатори на партията и водачи на листите, участващи в парламентарните избори. На нея беше направен анализ на изборите, политическата обстановка и случващото се в страната. Цветан Цветанов и Павел Вълнев направиха предложение двамата да станат съпредседатели на Републиканци за България“, гласи съобщението.

Ще бъдат избрани и петима зам.-председатели, които „активно да допринесат за изграждането на партията. Чрез делегирането на права от страна на съпредседателите към зам.-председателите те ще получат възможността да имат повече функции и по-голяма партийна активност и отговорност“, уточниха републиканците, които не успяха за влязат в парламента, но с резултата си от 1,1 на сто от гласовете се класираха за партийна субсидия.

Предложението ще бъде обсъдено на Национално събрание, което предстои.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *