• нд. юли 14th, 2024

Цените на жилищата под наем в Манхатън нарастват до рекордно високо ниво

Bychaspic

ян. 13, 2022
Цените на жилищата под наем в Манхатън нарастват до рекордно високо ниво

Снимка: Bloomberg L.P.

Цените на наемите на апартаменти в Манхатън са се покачили до рекордно високо ниво през декември, подхранвани от търсенето на жилища в сгради с портиери, пише Bloomberg.

Средната цена за наем в най-скъпия квартал на Ню Йорк се е повишила с 16% спрямо година по-рано до 3475 долара, според анализ на оценителя Miller Samuel Inc. и брокерската компания Douglas Elliman Real Estate. Това до голяма степен се дължи на ценовото увеличение на наемите в сгради с портиери.

Средните цени на наеми на апартаменти в такива сгради нарастват с 23% до 4298 долара, докато наемите за сгради без портиери се увеличават със 7,8 на сто до 2695 долара.

Това е пример за поляризация на пазара, като цените в сградите без портиер все още изостават от нивата от 2019 г., посочва Джонатан Милър, президент на Miller Samuel.

Пазарът на имоти под наем в Манхатън, който беше засегнат от първоначалното разпространение на коронавируса през 2020 г., когато пандемията принуди властите в Ню Йорк да наложат блокада, се възстановява през последните месеци. Сега предлагането остава ограничено. Инвентарът намалява с 81% спрямо година по-рано през декември, а делът на свободните места е 1,7%. Това, заедно с ръста на броя на новозаразените с омикрон варианта на коронавируса, доведе до спад от 39% при новите договори за наем за месеца.

„Пазарът излиза от неустойчивите нива на активност и се наблюдава тенденция към по-устойчиви модели през следващите месеци“, изтъква Милър, добавяйки: „Омиркон със сигурност е в микса, просто забавя и активността“.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *